loader

Konzerváló fogászat - Budapest Fogászat

Konzerváló fogászat

Konzerváló fogászat line

A fogfájás mindenki számára a legnehezebben tolerálható fájdalom típusok közé tartozik, a fájdalomért a fogbélben és gyökérhártyában található idegelemek ingerülete a felelős. A fájdalom mértéke függhet a kialakult probléma súlyosságától is, mely extrém esetekben akár elviselhetetlenné is válhat.

A beteg és hibás fogak javításával, tömésével megakadályozhatjuk az egészséges fogak károsodását.

A konzerváló kezelések megoldást kínálnak a kisebb fogszuvasodásokra, de a fog vagy foggyökér problémáira is. A fogak szuvasodása esetén az ingerek a fogbelet elérve idézhetnek elő fájdalmat, majd a szuvasodás előrehaladtával a fogbél is megbetegszik és később a gyulladás a gyökérhártyáig terjedhet.

Az épnek tűnő fog is lehet érzékeny erős hő vagy kémiai (édes ételek) ingerek hatására. Ilyenkor a fogak közötti felszínen alakul ki fogszuvasodás vagy az íny visszahúzódása miatt tapasztalható fognyaki érzékenység, ezekben az esetekben a fogfelszínek restaurációjával a fájdalom megszüntethető.

Az ép fogak megőrzése érdekében, kisebb vagy közepes szuvas problémák esetében is érdemes esztétikai tömést alkalmazni. A fogak tömésére használt anyag színe a fogak színével megegyező, fényre kötődő és azonnal terhelhető.

Az öntött tömést (inlay/onlay) foglenyomat alapján készítjük el. Készülhet műanyagból, kerámiából és nemesfémből, és a lenyomat vételt követő néhány napon belül egy speciális ragasztóval rögzítjük. Előnye, hogy bármilyen fog színárnyalat utánozható, és rendkívül pontosan illeszkedik az eredeti, megmaradt foghoz. Élettartama többszöröse a hagyományos töméseknek, és kifejezetten ajánlott az amalgámtömések helyettesítésére.

Gyökérkezelés és tömés esetében helyi érzéstelenítéssel távolítjuk el a fogbelet, a gyökérkezelt fogat egy speciális csappal erősítjük meg, mely így a teljesértékű fogakhoz hasonlóan terhelhető.

Konzerváló fogászat
esztétikai fogtömés árak
egyfelszínű tömés
12000 Ft
háromfelszínű tömés
18000 Ft
ideiglenes tömés
5000 Ft
kétfelszínű tömés
14000 Ft
gyökérkezelés árak
egycsatornás fog esetén
12000 Ft
háromcsatornás fog esetén
16000 Ft
kétcsatornás fog esetén
14000 Ft
gyökértömés árak
egycsatornás fog esetén
8000 Ft
háromcsatornás fog esetén
15000 Ft
kétcsatornás fog esetén
12000 Ft
további árak
Gépi gyökércsatorna tágítás
10000 Ft
gyógyszeres ideiglenes tömés
3000 Ft
gyökércsatorna átöblítése
5000 Ft
régi gyökértömés eltávolítása csatornénként
4000 Ft